Email Image

#4 | Οκτώβριος 2023



Κόμβος Καινοτομίας
για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση
GR digiGOV-innoHUB



Email Image

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνει ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση σε νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις 

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GRdigiGOV–innoHUB, ένα έργο που συντονίζει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), απευθύνει την 1η πρόσκληση υποβολής καινοτόμων προτάσεων σε νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στις σχέσεις τους με τη Δημόσια Διοίκηση.




Περισσότερα





Email Image
Εκδήλωση GR digiGOV-innoHUB και p-NET με θέμα την αξιοποίηση των τεχνολογιών mobile 5G και Gov Tech – Στοχευμένες συζητήσεις, εξαιρετικοί ομιλητές: 25/10/2023

Η αναδυόμενη τεχνολογία και ο ρόλος της στην μετασχηματιστική διαδικασία της Ελλάδας συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσαν το European Digital Innovation Hub for Digital Governance (GR digiGOV-innoHUB) και το p-NET Competence Center την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στην Αθήνα.





Περισσότερα


Email Image
Ο νόμος για τη διαλειτουργική Ευρώπη εισέρχεται στο τελικό νομοθετικό στάδιο

Τα κράτη μέλη της ΕΕ έδωσαν το πράσινο φως για την πράξη για τη διαλειτουργική Ευρώπη, την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενισχυμένη διαλειτουργικότητα για αποτελεσματικότερες ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες σε ολόκληρη την ΕΕ. 





Περισσότερα


Email Image
Οι ελληνικοί Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας συμπράττουν στην κατάρτιση σχεδίου ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές,αξιοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες της χώρας

Το ελληνικό δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία workshop για την κατάρτιση ενός σχεδίου ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλία, τον Έβρο, την Εύβοια και άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 6.10.2023 στo ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με τη συμμετοχή όλων των εταίρων που απαρτίζουν τις κοινοπραξίες των ΕΚΨΚ, καθώς και συνεργαζόμενους φορείς και επιχειρήσεις.




Περισσότερα


Email Image
Κυκλοφόρησε η έκθεση κατάστασης του 2023 για την ψηφιακή δημόσια διοίκηση και τη διαλειτουργικότητα στην ΕΕ

Η Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής (DG DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για την ψηφιακή δημόσια διοίκηση και τη διαλειτουργικότητα, μια σημαντική δημοσίευση στο Εθνικό Παρατηρητήριο Πλαισίου Διαλειτουργικότητας (NIFO).




Περισσότερα


Email Image
European Public Sector Awards: Κάλεσμα υποβολής καινοτόμων λύσεων από τους οργανισμούς του Δημοσίου

Το EIPA - European Institute of Public Administration καλεί τους οργανισμούς του Δημοσίου που διαθέτουν καινοτόμες λύσεις για τις προκλήσεις υψηλής προτεραιότητας του παρόντος ή του μέλλοντος να υποβάλουν το έργο τους στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα (EPSA), το μοναδικό πανευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα που είναι ανοικτό στις δημόσιες διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.




Περισσότερα


Περισσότερα θέματα στο digigov.innohub.gr






Επερχόμενες εκδηλώσεις


Email Image
InfoDay για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις: 14/11/23
Για πληρέστερη ενημέρωση και για να απαντηθούν ερωτήματα των υποψηφίων

Ο κόμβος GR digiGOV–innoHUB θα παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαιτούμενες υπηρεσίες, τεχνογνωσία και υποδομές για την ολοκλήρωση των προτεινόμενων λύσεων και θα αξιολογεί σε ενδιάμεσα στάδια την εξέλιξη της ετοιμότητας της λύσης, αλλά και την ψηφιακή ωριμότητα των φορέων που εμπλέκονται, ώστε να διαμορφώνεται πλάνο ανάπτυξης των απαιτούμενων δεξιοτήτων και μεταφοράς τεχνογνωσίας.





Εγγραφή για συμμετοχή



Email Image
GR digiGOV-innoHUB bootcamp
Innovate for Impact: 23-24/11/23

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση διοργανώνει το πρώτο GR digiGOV-innoHUB bootcamp για την στοχευμένη αντιμετώπιση κ3ίριων προβλημάτων (προκλήσεων) του Δημοσίου Τομέα και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε όλες τις Μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, σε ομάδες υπό ίδρυση εταιριών, σε ομάδες ερευνητών και φοιτητών, σε ομάδες στελεχών μεγαλύτερων εταιριών καθώς και σε δημόσιους υπαλλήλους που επιθυμούν να προσφέρουν πρωτοποριακές προτάσεις βασισμένες σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις.






Περισσότερες πληροφορίες




Εγγραφή στο Newsletter


social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

Email Image