Email Image

#12 | Ιούνιος 2024

Κόμβος Καινοτομίας
για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση
GR digiGOV-innoHUB


Email Image

2η Ανοικτή Πρόσκληση προς ΜμΕ για Συμμετοχή στο
GR digiGOV-innoHUB

Ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV–innoHUB καλεί νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την υπολογιστική υψηλών επιδόσεων (High Performance Computing), την τεχνητή νοημοσύνη, την κυβερνοασφάλεια και το 5G προς την ψηφιακή καινοτομία του Δημόσιου Τομέα, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στον Κόμβο προκειμένου να ωριμάσουν τις λύσεις τους και να δικτυωθούν με φορείς του Δημοσίου.



Περισσότερα




Email Image
Δημιουργία του EUROPEUM-EDIC: Μια Νέα Εποχή για το Blockchain και την Τεχνολογία Web3 στην Ευρώπη

Στις 21 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε μια σημαντική απόφαση που μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την τεχνολογία blockchain και Web3 στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή αφορά τη δημιουργία του EUROPEUM-EDIC, ενός νέου νομικού φορέα που θα εμβαθύνει τη συνεργασία στον τομέα αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών.




Περισσότερα


Email Image
Big Data Test Infrastructure (BDTI) : Μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για τα δεδομένα του δημόσιου τομέα

Το BDTI είναι ένα έτοιμο προς χρήση, δωρεάν, cloud stack ανάλυσης δεδομένων για τον δημόσιο τομέα που προσφέρεται σε όλες τις ευρωπαϊκές δημόσιες διοικήσεις για να πειραματιστoύν με εργαλεία ανοικτού κώδικα και να προωθήσουν την περαιτέρω χρήση δεδομένων του δημόσιου τομέα . Αν και ο τίτλος παραπέμπει σε Big Data, δεν είναι μόνο για τα μαζικά δεδομένα, αλλά για όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα. 




Περισσότερα


Email Image
Ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας μέσω της GovTech και των δημόσιων συμβάσεων καινοτομίας

Σε μια πρόσφατο σύνοδο, διάφοροι ενδιαφερόμενοι από το έργο GovTech4All και την πρωτοβουλία SPIN4EIC συναντήθηκαν για να συζητήσουν εν εξελίξει έργα, πιθανές συνεργασίες και μελλοντικά σχέδια. 

Η σύνοδος υπογράμμισε τη σημασία των δημόσιων συμβάσεων καινοτομίας, των διασυνοριακών ψηφιακών λύσεων και των προσπαθειών οικοδόμησης κοινοτήτων για την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ευρώπη




Περισσότερα


Email Image
Αξιοποίηση λύσεων GovTech για την καινοτομία του δημόσιου τομέα

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, η έννοια της GovTech έχει αναδειχθεί ως καθοριστική στη διασταύρωση μεταξύ διακυβέρνησης και τεχνολογίας. Περιλαμβάνει πολλαπλές διαστάσεις και προοπτικές: από τη γραφειοκρατική αδράνεια έως τα σιλό δεδομένων, η GovTech αντιμετωπίζει ένα φάσμα προκλήσεων και θέτει ένα μέλλον όπου οι κυβερνήσεις λειτουργούν με ευελιξία και καινοτομία.




Περισσότερα


Περισσότερα θέματα στο digigov.innohub.gr




Εγγραφή στο Newsletter


social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

social
                                                          icon

Email Image