Executive Board

Hub Executive Board (HExB): Το HExB αποτελείται από τον Συντονιστή Hub (HC) και 9 εκπροσώπους από τα ιδρυτικά μέλη ή τους βασικούς ενδιαφερόμενους. Το HExB είναι το όργανο υλοποίησης αποφάσεων του έργου. Το HExB εγκρίνει σημαντικές αποφάσεις, χειρίζεται επείγοντα αιτήματα αλλαγής και επιλύει κλιμακούμενα ζητήματα και προετοιμάζει τις αποφάσεις που θα υποβληθούν στη Γενική Συνέλευση για έγκριση (σχετικά με την περιγραφή των εργασιών, τον προϋπολογισμό και την κατανομή της εισφοράς κ.λπ.). Το HExB επικυρώνει τα παραδοτέα και τις αναφορές και την οικονομική διαχείριση των WP. Το HExB εγκρίνει σχέδια έκτακτης ανάγκης, ενώ παρακολουθεί θέματα IP/Ρυθμιστικών/Ηθικών/Περιβαλλοντικών θεμάτων. Το HExB πραγματοποιεί τακτική συνεδρίαση κάθε μήνα.


Θεόδωρος Καρούνος
Ο Θεόδωρος Καρούνος γεννήθηκε το 1953, στον Μπαρσινίκο, ένα μικρό χωριό στην ενδοχώρα του Μυστρά. Αποφοίτησε από τη Σιβιτανίδειο Μέση Τεχνική Σχολή το 1970 και από το πρόγραμμα Λυκείου του πανεπιστημίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης το 1975. Σπούδασε κοινωνιολογία και στη συνέχεια επιστήμη υπολογιστών στην Νέα Υόρκη όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1983. Έχει υπηρετήσει σε θέσεις με αρμοδιότητα το σχεδιασμό και υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών και πληροφοριακών συστημάτων καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης για το σχεδιασμό και τεκμηρίωση πολιτικών σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο τομέα, από το 2009-2012 σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονιστής της Ομάδας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Ιωάννης Κωτσής-Γιανναράκης
GRNET
HUB Coordinator – Associate of DigiGOV Directorate, GRNET
Ο Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης γεννήθηκε το 1959 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών εκδόσεων και του ψηφιακού περιεχομένου από το 1985. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς, όπως με τον Όμιλο Λαμπράκη ως Γενικός Διευθυντής του in.gr, με τον ΔΟΛ από το 1998 ως Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού ROM, των ηλεκτρονικών εκδόσεων καθώς και λοιπών έντυπων εκδόσεων του Ομίλου. Από τα τέλη του 2010 συντονίζει την πρωτοβουλία για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα Ελληνικά (mywikipedia.gr). Σπούδασε Βιολογικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συμμετείχε ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος στις εταιρείες Harda Ltd το 1986 και τη Magenta Ltd τo 1989. Από τον Ιούλιο 2011 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας.

Νικόλαος Βασιλάκης
GRNET
Member – Head of Strategic Planning, DigiGOV, GRNET
Eπικεφαλής Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συντονισμού, Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΕΔΥΤΕ


Διονύσιος Κοντογιώργης
Min of Dig. Gov.
Member – Head of Directorate for the coordination of gov.gr
Ο Διονύσης Κοντογιώργης είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Τεχνολογικών Συστημάτων.
Από το 2007 εργάζεται στη δημόσια διοίκηση ως συντονιστής έργων σε οριζόντια έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού. Μεταξύ των έργων που συμμετείχε είναι το Πρόγραμμα Διαύγεια, η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ, οι Ψηφιακές υπογραφές και η Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου, το Δίκτυο Δημοσίου Τομέα – ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή), το Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πρότυπα Διαλειτουργικότητας (eGIF), το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, Εφαρμογές των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη – gov.gr


Κλειώ Σγουροπούλου
UNIWA
Member – Vice-Rector and Professor
Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Εθνική Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης CEN ΤC428 “Digital Competences and ICT Professionalism” «Το Ευρωπαϊκό πλαίσιο ψηφιακών ικανοτήτων στη σχολική εκπαίδευση».


Βασίλιος Κατσούρος
ATHENA
Member – Research Director ATHENA
Ο Βασίλειος Κατσούρος είναι Διευθυντής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά (ΕΚ Αθηνά) από τον Ιούνιο του 2019. Αποφοίτησε το 1992 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το 1993 έλαβε με διάκριση το μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάστερ στις Επικοινωνίες και την Επεξεργασία Σήματος (M.Sc. with Distinction in Communications and Signal Processing) από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και το 1997 το διδακτορικό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο σε μαθηματική μοντελοποίηση και στοχαστικό έλεγχο.


Δέσποινα Μητροπούλου
GFOSS
Member – former General Director GFOSS
Η Δέσποινα Μητροπούλου ολοκλήρωσε το πτυχίο της, BSc (Hons) in Digital Media, στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό της, MSc in Child-Computer Interaction, στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.


Βασίλης Περιστέρας
IHU
Member – Assoc. Prof. & Strategic Analyst at Council of the EU,
Πολύχρονη εργασία, διδασκαλία και έρευνα στις περιοχές των επιχειρησιακών πληροφοριακών συστημάτων, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των ανοιχτών και διασυνδεδεμένων δεδομένων, της διαχείρισης πληροφοριών και των τεχνολογιών σημασιολογικού ιστού.
Προϋπηρεσία σαν ερευνητής και σύμβουλος σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το ΕΚΔΔΑ, ΕΚΕΤΑ, το Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιρλανδίας στο Galway και τα Ηνωμένα Έθνη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη προδιαγραφών για την προώθηση της διαλειτουργικότητας στην ευρωπαϊκή δημόσια διοίκηση, πχ Core Vocabularies, DCAT, ADMS, και για την σύνταξη του νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Διαλειτουργικότητας το 2017.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 επιστημονικά άρθρα και έχει υπάρξει συντάκτης, μέλος επιτροπής προγράμματος και κριτής σε περισσότερα από 70 επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνέδρια.


Τάσσος Κούτλας
FFW
Member – Deputy VP of Digital Solutions Europe at FFW
Είναι ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και επικοινωνίας με διδακτορικό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Έχει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη στρατηγικής, σχεδιασμού και υλοποίησης πολύπλοκων έργων ψηφιακού μετασχηματισμού σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Εργάζεται ως Αναπληρωτής Διευθυντής Ψηφιακών Λύσεων Ευρώπης σε διεθνή τεχνολογική εταιρία.


Δημήτριος Γιάντσης
InfoSoc
Ο Δημήτρης Γιάντσης είναι Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Έργων της «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ» (ΚτΠ Α.Ε.). Έχει στην αρμοδιότητά του τον αποτελεσματικό συντονισμό, την καθοδήγηση και την εποπτεία όλων των Διευθύνσεων και Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης, που έχουν ως αντικείμενο την υλοποίηση έργων ICT και δράσεων κρατικών ενισχύσεων. Προηγουμένως και επί σειρά ετών κατείχε την θέση του Διευθυντή Υποστήριξης Υποδομών στην ΚτΠ Α.Ε., έχοντας ασχοληθεί με μερικά από τα πλέον εμβληματικά έργα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Δημοσίου, όπως το Rural Broadband, το Government Cloud (G-Cloud) και το Σύζευξις ΙΙ.