Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λάρισα το #AIWorkshopGR24 από την εταιρεία Cogninn σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τον Ευρωπαϊκό Kόμβο Kαινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB

Επαγγελματίες από διάφορους επιχειρηματικούς και δημόσιους φορείς από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν πρωτοβουλίες και δράσεις και συζήτησαν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η ΤΝ για τη βελτίωση των επιχειρήσεων αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

Τον Κόμβο Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB, εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Μελίδης, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Κόμβου, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξία της υιοθέτησης μιας προσέγγισης ανοιχτής τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις. Ο κ. Μελίδης αναφέρθηκε στον ορισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης Ανοιχτού Κώδικα και εξήγησε τους λόγους που κάνει τις ΜΜΕ καινοτόμες και ανταγωνιστικές. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση ανοιχτών μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιτυγχάνουν αποδοτικότερη διάθεση των πόρων τους σε τομείς στρατηγικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά τους όπως είναι η ευέλικτη ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της αγοράς.